Full fart i Dalarnas bilhallar

BIL Swedens läns- och kommunfördelade nyregistreringsstatistik för mars 2016 visar följande:

A) Nya bilar har ökat mest i Dalarnas län hittills i år

B) Laddbara bilar upp över 70 procent i år

C) Stockholms och Jämtlands län i topp för andelen supermiljöbilar

 

A) Nya bilar har ökat mest i Dalarnas län hittills i år

- Det är full fart på den svenska bilmarknaden och det ser ut som vi för andra året i rad går mot ett rekordår. Under det första kvartalet i år ökade nybilsregistreringarna i riket som helhet med tio procent. Störst var uppgången i Dalarnas län med ett plus på 22 procent. I Stockholms län, som svarar för nästan en tredjedel av den svenska nybilsmarknaden, var uppgången tio procent, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

länmars16ökningBild2.jpg


B) Laddbara bilar upp över 70 procent i år

- Nyregistreringarna av supermiljöbilar, dvs elbilar och laddhybrider, har ökat med drygt 70 procent hittills i år. Det ger en marknadsandel för laddbara bilar på 2,5 procent under det första kvartalet i år, jämfört med 1,6 procent samma period förra året. En ökad andel elbilar och laddhybrider är en viktig pusselbit för att minska koldioxidutsläppen från nya bilar. Under förra året minskade koldioxidutsläppen från nya bilar med fyra procent till 126 gram per km, säger Bertil Moldén.

- Nästan varannan ny supermiljöbil registreras i Stockholms län. Ser man till de tre storstadslänen tillsammans registreras sju av tio supermiljöbilar där, fortsätter Bertil Moldén.

länmars16superantalBild2.jpg


C) Stockholms och Jämtlands län i topp för andelen supermiljöbilar

- Stockholms och Jämtlands län är de län som har högst andel supermiljöbilar i relation till de totala nyregistreringarna i länet. Andelen supermiljöbilar i dessa båda län var 3,7 procent januari-mars i år. Ser man enbart till mars så var andelen supermiljöbilar av de totala registreringarna i Stockholms län 5,3 procent, avslutar Bertil Moldén.


länmars16Bild3superandel.jpg
 

 

Detaljerad information finns i bifogade material.


För mer information kontakta vd Bertil Moldén, tfn 070-638 65 31.